dinsdag 31 januari 2012

CasPoMor bewonerscommissie

groningen-paddepoel-casporflat-jan stäbler
groningen-paddepoel-morgensterflat
De naam CasPoMor is een samenvoeging van de drie flats Caspor-, Pollux en Morgensterflat in de wijk Paddepoel. De  bewoners hebben zich georganiseerd en de bewonerscommissie is mogelijk de meest actieve bewonerscommissie in de stad Groningens om de belangen van haar bewoners te behartigen. De gezamenlijke flats bestaan uit plusminus 550 woningen en worden merendeels bewoond door ouderen.Woningcorporatie Lefier is eigenaar van deze flats.

Het bestuur
Het bestuur bestaat uit Mw. L. Mouw – voorzitter, Dhr. J. Stäbler-Secretaris en Mw. G.T. Pietens-Penningmeester. Tweede secretaris is Mw. M. Toet en zijn Mw. H. Stäbler, dhr. J. Pietens en dhr. D. Zijlema werkzaam als vrijwilligers binnen het bestuur.

Vier maal per jaar geeft men een Galerijbulletin uit met alle relevante informatie voor haar bewoners.
Secretaris, sinds 1995, is  Jan Stäbler. Jan Stäbler ontving in 2010 een lintje als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Samen met andere commissieleden organiseert hij diverse activitieten voor de bewoners. Decorandus (persoonsbenaming) is de schakel naar de instanties wanneer zich in de flats iets voordoet waar aandacht voor nodig is of een oplossing vraagt.  Namens de commissie neemt Jan Stäbler deel aan diverse overleggen om de belangen te bewaken respectievelijk te behartigen namens haar bewoners.


Activiteiten
Jaarlijks vinden vele activiteiten plaats waaronder een busreis, bezoeken van plaatselijke en landelijke  politiek, zoals de CDA delegatie in november vorig jaar, sinterklaasfeest, bakken voor het goede doel en zo
kunnen we nog wel even door gaan. Ook de zorg voor elkaar als bewoners is het resultaat van het delen met elkaar. Twee jaar geleden ging het huiskamerproject “caspomorhuis” van start waar we Aly Wieringa en Geertje Joling, mede initiatiefnemer van dit project, vaak treffen. Zij zijn de vrijwilligers die veel activiteiten binnen dit project begeleiden. Een voorbeeldfunctie hoe ouderen te betrekken bij activiteiten waardoor onder meer de eenzaamheid wordt tegengegaan. Een Hyves site die zeker de moeite waard is eens te bezoeken.

Kortom, een actieve bewonerscommissie waar de bewoners trots op zijn.

Veel foto's over Caspomor vindt u onder de rubriek Paddepoel Caspomor
Geen opmerkingen:

Een reactie posten