zondag 19 augustus 2012

Fietstocht langs het van Starkenborghkanaal en een verdreven muzikanteHet mooie weer van de afgelopen dagen nodigde mij uit om mijn nieuwe fiets even uit te proberen.
Na wat startproblemen een kleine fietsttocht via de Paddepoelsterwerg, langs het van Starkenborghkanaal, Dorkwerd en weer op huis aan want het was tropisch onderweg.

Langs het Reitdiep kwam ik een spelende Janneke Wubs op haar accordeon tegen.  Janneke staat bekend als de accordioniste van de wijk Paddepoel. Bij het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel is ze weggestuurd en mag ze niet meer spelen evenals bij de Spar aan de Zonnelaan. Mensen klagen dat ze last van het lawaai hebben. Jammer, maar Janneke gaat niet bij de pakken neer zitten. Ze zit soms in het park Selwerd of Reitdiep en blij dat Janneke hier wel de aandacht verdiend die ze zo nodig heeft voor haar sociale contacten.Wij genoten nog even van de muziek en genoten nog even na van de kleine fietstocht en van alles om ons heen wat moeder natuur ons te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten