vrijdag 24 augustus 2012

Gezond en actief in Vinkhuizen Maak kennis met Healthy Ageing


Zaterdag 8 september staat Vinkhuizen in het teken van gezond en actief ouder worden: GA! in de wijk.  Op een ludieke en actieve manier is het voor iedereen mogelijk om kennis te maken met het thema Healthy Ageing.

De opening van GA! In de wijk wordt verzorgd door wethouder Jannie Visscher om 13.00 uur in het winkelcentrum van Vinkhuizen. Er is een permanente wandel- en fietsroute ontworpen door de wijk Vinkhuizen, waarbij de (nieuwe) speelvelden worden gepasseerd, verschillende organisaties open huis houden en tussendoor leuke gadgets, lezingen of andere activiteiten worden gepresenteerd. Overal kunnen mensen met het centrale thema Gezond & Actief kennismaken.

De Veldspaat en Goudvink – twee locaties van Dignis – zijn ook opgenomen in de wandel- en fietsroute.
In de Veldspaat is van alles te doen en er is iets lekkers te eten bij een mooi stukje muziek. In de Goudvink wordt doorlopend een promotiefilmpje getoond waarin de organisaties werkzaam in de Goudvink vertellen, wat zij voor de wijk betekenen.
Daarnaast zijn er live optredens door muzikale studenten van het Noorderpoort, School voor de Kunsten. De Kinderopvang zorgt voor Surinaamse lekkernijen.

Tussen 13.30 uur en 14.30 uur organiseert Dignis in de dagbesteding voor ouderen van de Goudvink voor oudere wijkbewoners en kinderen uit Vinkhuizen een workshop bloemschikken en na het bloemschikken kunnen de bloembakjes worden opgepimpt o.l.v. Lydia Jonkman, kunstschilderes. Natuurlijk ontbreken een lekker hapje en drankje niet.

Om 16.00 uur is de afsluiting en bekendmaking van de winnaars van de prijsvraag in het winkelcentrum van Vinkhuizen.

De expositie in de Goudvink van schilderijen gemaakt door cliënten van Lentis AC Noord is ook nog na 8 september te bezichtigen. Deze expositie blijft een maand lang op werkdagen van ma t/m do te bekijken tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten