dinsdag 21 augustus 2012

Opening nieuw Alzheimer Café in Patrimonium door Maya Wildevuur


Op 11 september opent schilderes Maya Wildevuur het Alzheimer Café Groningen Noord in Huize Patrimonium. Het café is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met Dignis, Zorgen voor Morgen, Buurtwelzijn/Humanitas en ZINN. 
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht bij het Alzheimer Café. Of iemand nu zorgt voor een dementerende naaste, bang is om dement te worden, onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, er beroepshalve mee te maken heeft of op zoek is naar de juiste vorm van hulp, iedereen is welkom! 

U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Graag verwelkomen wij u op dinsdag 11 september!

De eerste drie bijeenkomsten hebben het volgende programma:

11 september - Opening van het Alzheimer Café door Maya Wildevuur!
De bekende schilderes Maya Wildevuur opent het Alzheimer Café in Groningen Noord.
Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van sterk contrasterende kleuraccenten, strakke, soms grillige vormen én emotionaliteit. De gelijkenis met dementie valt niet te ontkennen. Ook dementie laat zich zien in allerlei toonaarden en vormen en gaat niet voorbij aan emotionaliteit. Maya Wildevuur maakt ons deelgenoot van haar ervaringen met dementie. 

09 oktober - Wat is dementie?
Gelukkig is er een dokter in de zaal. Arnold Bisschop specialist ouderengeneeskunde en hoofd behandeling bij ZINN neemt u mee naar de wondere wereld van dementie. Wat verstaan we eronder, hoe uit het zich en welke medicijnen zijn er.

13 november - Diagnose dementie! Help wat nu?
Dementie heeft gevolgen voor het gedrag, maar welke? Geja Boomsma, psycholoog bij Team290 kijkt samen met ons naar de veranderingen die op kunnen treden als gevolg van dementie. Ook zo nieuwsgierig of dat voor iedereen hetzelfde is? We verwelkomen u graag om dit te komen ontdekken.

U bent van harte welkom in het Alzheimer Café Groningen Noord,
op de tweede dinsdag van de maand, vanaf 19.00 uur in het
Grand Café van ZINN 
Locatie Patrimonium, 
Beukenlaan 36, 
9741 HM  Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten