maandag 20 augustus 2012

Ouderenzorg daar zit de winst!


Vandaag lezen we in het Financieel Dagblad dat VVD minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelt dat om de zorg voor Nederlanders betaalbaar te houden er  vooral ingegrepen moet worden in de ouderenzorg. 

„De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van sociale netwerken, in plaats van dure instellingen”, betoogt de VVD-politica, die op de tweede plek op de kieslijst van de VVD staat voor de verkiezingen in september. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder „in de kern wel deugt”.


Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. „Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten