donderdag 16 augustus 2012

Run op loophulpmiddelen?


De kans is groot dat er binnenkort een run op rollators komt. Rollators en andere loophulpmiddelen worden nu namelijk nog volledig vergoed, maar ze verdwijnen per 1 januari 2013 uit het basispakket van de zorgverzekering.

Volgens directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl ligt het daarom voor de hand dat ouderen de komende tijd nog snel een rollator gaan bestellen. "Elk jaar is er aan het einde van het jaar een run op de zorg die uit het pakket verdwijnt. Zo kochten veel mensen eind 2011 maagzuurremmers. Het jaar daarvoor gingen veel 18- tot 21-jarigen naar de tandarts, omdat de vergoeding voor tandartskosten voor deze groep uit de basisverzekering ging."
Ook slechthorenden kunnen geld besparen door dit jaar een nieuw gehoortoestel aan te schaffen. Zo'n toestel wordt nu nog voor circa 500 euro vergoed vanuit de basisverzekering als het beste oor een gehoorverlies heeft van minimaal 35 decibel.
Vanaf volgend jaar geldt echter een eigen bijdrage van 25 procent, wat tot een extra kostenpost van ongeveer 125 euro leidt.
"Wij raden mensen aan om af te wegen of ze een rollator of gehoortoestel nodig hebben. Mochten ze deze kosten zien aankomen, dan kunnen ze wellicht nu al zo'n hulpmiddel kopen of aanvragen", aldus Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Degenen die willen stoppen met roken kunnen wellicht echter beter tot volgend jaar wachten want ondersteunende middelen om ermee op te houden, keren dan terug in het basispakket. Ook wordt vanaf 2013 weer maximaal drie uur dieetadvisering per kalenderjaar vergoed.

(bron: detelegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen