vrijdag 31 augustus 2012

Senioren door derde van verzekeringsmaatschappijen geweigerd

Ouderen worden nog steeds niet door alle autoverzekeraars geaccepteerd. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 33 procent van de autoverzekeraars senioren door hun leeftijd niet accepteert. Daarnaast bekijkt 16 procent van de maatschappijen de aanvraag voor autoverzekering van een oudere individueel en 51 procent accepteert ouderen boven de 65 wel.

Verzekeraars weigeren niet alleen ouderen, ze rekenen ook een hogere premie voor de autoverzekering. Bij 57 procent van de verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de onderzochte verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook wanneer de verzekerde ouder dan 65 jaar is.
Van de 37 onderzochte autoverzekeraars hanteren zes verzekeraars (ABN AMRO, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM) geen leeftijdsgrens voor acceptatie en betalen ouderen geen hogere premie voor de verzekering van hun auto.

Ouderen vaker geaccepteerd maar tegen hogere premie
In vergelijking met vorig jaar hebben ABN AMRO, Bruns ten Brink en ING het beleid versoepeld. Zij accepteren voortaan iedereen. ING hanteert echter wel een premieverhoging na 65 jaar. Onna-onna heeft het beleid veranderd en accepteert ouderen boven de 75 jaar niet meer. Terwijl deze autoverzekeraar vorig jaar nog iedereen accepteerde. Bovendien moeten klanten van Onna-onna een hogere premie betalen na hun 70ste.

Het hele artikel: klik hier 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten