donderdag 30 augustus 2012

Verkiezingstaxi op verkiezingsdag 12 septemberDe gemeente Groningen laat op woensdag 12 september, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, een gratis verkiezingstaxi rijden. De taxi is bedoeld voor kiezers uit de Stad die vanwege een beperking of hoge leeftijd moeilijk zelf naar het stemlokaal kunnen komen.
De verkiezingstaxi haalt kiezers die slecht ter been zijn van huis op en brengt ze naar een goed toegankelijk stemlokaal in de buurt. Nadat kiezers hebben gestemd, vervoert de chauffeur hen weer naar huis. De tijden die mensen afspreken zijn richttijden. Dat betekent dat de taxi iets eerder of later kan voorrijden. Het is mogelijk dat de taxi meerdere personen moet ophalen van verschillende adressen.

Afspreken
Kiezers die slecht ter been zijn, kunnen vanaf nu tot uiterlijk dinsdag 11 september 12.00 uur een afspraak maken met Personenvervoer Groningen via het telefoonnummer (050) 366 66 66. Het is ook mogelijk om af te spreken via het mailadres klantenservice@personenvervoergroningen.nl.


WMO
Ook inwoners die geen beroep doem op een vervoersvoorziening in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunnen gebruik maken van de verkiezingstaxi.


(bron: gemeente groningen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten