donderdag 29 november 2012

CasPoMor bewoners Henk en Grietje Wiekens 60 getrouwd


Het echtpaar Grietje en Henk Wiekens – 82 en 83 jaar - aan de Morgensterlaan in de Groningerwijk Paddepoel is vandaag 60 jaar getrouwd.
Henk en Grietje hebben elkaar om jonge leeftijd leren kennen. Ze waren tien en elf jaar, en tijdens het vissen sloeg Henk Grietje al aan de haak, vertelde hij ons vanmorgen. Vissen met een houten tak en een luciferhoutje als dobber. 

Gisteren ontvingen ze een brief van het met de felicitaties van Hare Majesteit en namens de gemeente Groningen ontvingen ze een cadeau voor dit heugelijk feit en vanmorgen kwamen vele buurtbewoners het echtpaar feliciteren. Grietje gaat morgen genieten van de vele bloemen die het echtpaar mocht ontvangen. Het lijkt wel een bloementuin hier.

Zestig jaar geleden was het koud en spiegelglad. De paarden en koetsen vertrokken vanuit de Zwarteweg in bizarre omstandigheden weten ze zich nog te herinneren. Jaren heeft het echtpaar gewoond aan de Bedumerweg en woont, met een tussenstop van 25 jaar in de Anromedastraat, nu zo’n tien jaar aan de Morgensterlaan in Paddepoel.

Henk is altijd stoffeerder geweest en werken was zijn hobby. Waar we achter kwamen dat Henk alle liedjes uit zijn hoofd kent, maar daar later meer over.
Namens alle bewoners van Paddepoel ; Van harte gefeliciteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten